fbpx

5 accesorii pentru a-ți optimiza casa pentru work from home

Work from home

De ce te-ar interesa?

Previzibil, treaba asta cu pandemia pare să mai dureze. Nu sunt puține companii care au anunțat deja angajații că nu se mai întorc la birou cel puțin până la sfârșitul anului. Altele au pus în practică un sistem de venit la birou prin rotație. În tot cazul, work from home (WFH) se pare că va rămâne o practică larg răspândită, cel puțin în viitorul apropiat.

Așadar, dacă nu ai făcut-o încă, e cazul să te uiți cu atenție la setup-ul pe care îl ai acasă, pentru că mai mult ca sigur ăsta va mai fi biroul tău pentru o perioadă.

Iată 5 accesorii care te pot ajuta să-ți faci casa mai “work friendly”, dar în același timp să nu te simți ca și cum ai dormi la birou seară de seară.

Accesorii pentru un work from home confortabil

1. Scaunul ergonomic

Îl luai de bun la birou, așa e? Acum, când trebuie să stai 8 ore pe zi pe scaunul tare de la bucătărie sau pe fotoliul mult prea moale din dormitor, parcă începi să-i apreciezi valoarea, nu? 😀

Și dacă dai un search pe google, afli că un scaun bun te cam arde la buzunar: poate ajunge și la câteva mii de lei bune! Găsești însă și sub 300 de lei ceva decent, care să-și facă treaba. Eu îți recomand să arunci o privire la scaunele astea de la Henderson. Ce mi se pare interesant la ei este că dacă nu găsești pe site un tip de scaun la care te gândești, poți să le trimiți poza și ei îl găsesc pentru tine și apoi îți fac o ofertă. Dacă ți-e dor rău de birou, trimiți o poză cu tipul de scaun pe care îl aveai acolo și băieții ți-l identifcă rapid și ți-l trimit acasă. Tare, nu? 😀

2. Masa de lucru

Dacă nu ai o casă foarte mare, eventual cu o cameră în plus, e posibil să nu ai foarte mult loc pentru ditamai biroul ca la serviciu. Poți însă găsi ceva mai discret, care să nu devină noul punct central al livingului sau al dormitorului, dar care să se integreze bine în peisaj și să-și facă treaba. Poate ceva de genul ăsta:

Sau poate chiar o masă pliabilă, pe care să o strângi în fiecare seară după ce închizi laptopul. Eu de-asta am și sunt foarte mulțumit!

3. Conexiunea la internet

“Alo…nu se înțelege ce spui! Poți să repeți, te rog?”

Sună cunoscut? Păi hai să vedem! Stai în videoconferițe toată ziua, eventual și partenerul/ partenera. Dacă mai ai și copii care se plictisesc în vacanță, mai mult ca sigur petrec și ei câteva ore pe Youtube. Cât să ducă și țeava aia de net?

Vestea bună e că poate să ducă suficient. Doar să te asiguri de 2 lucruri:

  • Să ai un abonament bun la net. Întreabă la furnizorul tău care e abonamentul cu viteza cea mai mare și alege-l pe acela. Avem net mega ieftin în România, e păcat să nu profiți de asta!
  • Să ai un router foarte bun. Da, router-ul contează foarte mult, nu degeaba unele vin gratis de la furnizorul de internet și altele pot costa peste 1,000 lei. Nu sunt toate la fel! Cât dai, atâta face! Eu îți recomand routerul pe care îl am și eu de ceva vreme, ASUS Blue Cave. Își face treaba excelent și la mine a dus fără probleme 4 videoconferințe simultane timp de mai multe ore. Dacă te pasionează, ai aplicație pe telefon din care poți să prioritizezi anumit gen de trafic de net: de exemplu să primeze videostreaming-ul în fața gaming-ului sau invers. Astfel te asiguri că ce contează cel mai mult pentru tine va merge în condiții optime permanent, indiferent de cine mai folosește rețeaua acasă. Bonus: arată foarte bine și poți să-l expui fără probleme oriunde în casă pentru un semnal optim. Doar să te pregătești să răspunzi tuturor invitaților ce e chestia aia cu gaură luminoasă de sub televizor! Dacă ai casă mare și vrei să bată până în fundul curții, îi poți lua 1-2-3 unități separate și să formezi un sistem de tip mesh.

4. Suport laptop

Avantajul acasă e că poți să-ți mai schimbi din timp în timp locul de unde te conectezi. Poate vrei să stai în picioare să te mai dezmorțești, pe canapeaua din living în timp ce-ți bei cafeaua sau chiar în pat, că doar pui un virtual background în Zoom și nu se prinde nimeni! 😉

Chiar dacă doar stai la birou, îți recomand cu căldură să-ți iei un suport de laptop, care îți va ridica ecranul la nivelul optim, pentru a nu avea probleme cu coloana sau cu ochii. Măsuța asta de la Ej-Products e o opțiune mai premium, dacă vrei să ai parte de maxim de confort și versatilitate. Găsești însă și variante mult mai simple cu câteva zeci de lei, cum ar fi asta.

5. Lumina de calitate

Când petreceai doar câteva ore pe zi acasă și alea uitându-te la televizor sau dormind, nu părea așa importantă lumina.

Dar când ai de lucrat toată ziua, parcă ochii tăi obosesc mai rău ca atunci când mergeai la birou.

E momentul să-ți iei o aplică cu led-uri! Tehnologia a evoluat foarte rapid în ultimii 2-3 ani și asta înseamnă o calitate excelentă la prețuri mai mult decât decente. Consumul e o fracțiune din cel al becurilor impropriu numite “economice”, plus că mai toate vin acum cu telecomandă, din care poți seta temperatura luminii (rece / caldă / naturală) sau intensitatea. Eu am luat-o pe aceasta și sunt foarte mulțumit! În plus, ai multe design-uri chiar faine din care să alegi!

Acum că ți-ai optimizat casa pentru work from home, mai rămâne doar să știi să-ți delimitezi bine perioada de serviciu cu cea “de casă”. Dacă nu pui niște bariere clare, te vei trezi că muncești non-stop și cu eficiență minimă.

Cu toții trebuie să învățăm să ne adaptăm la acest nou context, căci viața merge înainte și de muncit tot trebuie să muncim! Și dacă tot trebuie, măcar să ne oferim confortul maxim!

Dacă vrei și alte informații de la mine, în fiecare luni trimit pe mail Newsletter-ul lui Sandu. Abonează-te și tu aici!

Spune-le și altora:

5 1 vote
Article Rating
Etichete:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x