fbpx

Aplicații de ales cadouri pentru colegi și apropiați

aplicatii de ales cadouri

De ce te-ar interesa?

Fie că vorbim de familie, prieteni apropiați sau colegi de birou, începe să devină din ce în ce mai dificil să alegi un cadou bun. Mai ales dacă ai de luat un cadou de grup, există un întreg proces de propuneri și alinieri, mai ceva ca un proiect la muncă.

Mai întâi cineva trebuie să preia lead-ul. Eventual face un grup special de WhatsApp intitulat “Cadoul lui X-ulică”. Apoi se așteaptă propuneri. După vreo câteva rânduri de “Kind reminder”, se strâng până la urmă câteva opțiuni, se mai așteaptă o rundă de ok-uri din partea tuturor, se strâng banii, cineva comandă și într-un final se livrează cadoul sărbătoritului sau sărbătoritei. De regulă cu câteva săptămâni (dacă nu luni) întârziere. Destinatarul zâmbește frumos, mulțumește și spune că este exact ce avea nevoie. În 80% din cazuri nu e chiar adevărul, dar “gestul contează”, nu-i așa?

Și astfel, încet, încet, un gest frumos se transformă într-o corvoadă, pentru că în fiecare lună se găsesc 2-3 astfel de situații și parcă te-ai cam săturat de întreg procesul ăsta complicat!

Sigur, există oricând ideea unui voucher de cumpărături la vreun magazin cunoscut, dar asta pare mai puțin personal și parcă un pic prea aproape de a-i da pur și simplu bani în plic, ca la sistemele alea de economisire din trecut. Oamenii își dădeau unii altora bani la aniversări în sume clar stabilite, la final de an ajungând să fie pe zero. Dar primeai o tranșă grasă de ziua ta, cum ar veni retragerea 😀

Există însă o salvare: aplicații de ales cadouri. Citește mai departe despre două astfel de variante.

Aplicații de ales cadouri: cum funcționează?

Iată că s-au gândit unii la problema ta de mai sus. Au creat niște aplicații de ales cadouri foarte simplu de utilizat. Faci un grup cu colegii sau apropiații și fiecare își trece acolo ce cadouri își dorește. Când vine momentul, tot ce trebuie să facă ceilalți este să arunce o privire pe lista respectivului și să aleagă o opțiune de acolo.

Depinde de voi cât de exactă vreți să fie lista, pentru a păstra (sau nu) elementul de surpriză. Poți pune doar niște lucruri generale, cum ar fi mărimea la îmbrăcăminte, încălțăminte, interese, “ce să nu-mi iei” etc. Sau poți merge cu variante exacte, chiar cu link-urile de unde pot fi cumpărate.

În tot cazul, e super simplu și n-ai cum să greșești!

Există mai multe site-uri care oferă astfel de servicii, unele gratuite, altele cu bani. Eu îți recomand două dintre cele gratuite, unul internațional și altul românesc.

Giftster

Giftster este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de acest gen. Pe lângă site, au și aplicație de iPhone sau Android. Principalele caracteristici:

  • 100% gratuit (creatorii își scot banii din comisioane de la retaileri, care pe tine nu te afectează cu nimic)
  • Poți crea și administra grupuri
  • Fiecare își crează și administrează listele sale de dorințe, putând să le facă vizibile cu oricine dorește
  • Membrii grupului pot să rezerve un produs de pe listă, ceea ce va fi vizibil pentru toți ceilalți membrii ai grupului, mai puțin pentru creatorul listei. Astfel se evită cadourile duplicat.
  • Secret Santa – se poate secretiza cine cumpără cadoul pentru cineva

CadoList

Dacă preferi o variantă românească, îți recomand CadoList. Deocamdată e doar versiune web, nu are și aplicație. Dar e foarte simplu de utilizat. Principalele caracteristici:

  • De asemenea, 100% gratuit
  • Poți crea mai multe liste pentru diverse ocazii (zi de naștere, nuntă etc)
  • Atunci când un produs din lista ta a fost cumpărat de cineva, ceilalți sunt anunțați să știe să nu-l cumpere pe același
  • Găsești și idei de cadouri, dacă vrei să dăruiești cuiva care n-are lista făcută. Totuși, pe mine nu m-a dat pe spate această opțiune. Sunt deocamdată prea puține idei și nu neapărat grozave. Dar, bănuiesc că se va dezvolta pe parcurs.
Aplicații de ales cadouri pentru colegi și apropiați

Concluzii

Iată că există și variante mai ușoare de a lua cadouri, din care toată lumea căștigă. Nici grupul nu se strofoacă căutând idei și investind ore în a găsi cadoul ideal, nici sărbătoritul/a nu se trezește cu un cadou inutil.

Dacă tot mai ai nevoie de idei de cadouri, aruncă un ochi și pe articolul ăsta al meu. Cine știe, poate te inspiră ceva… 

În fiecare luni dimineață îți trimit pe mail câteva (nu multe) informații interesante din săptămâna care tocmai s-a încheiat. Abonează-te și tu la Newsletter-ul lui Sandu!

Spune-le și altora:

5 1 vote
Article Rating
Etichete:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x