fbpx

Ce să faci când stai în casă?

ce sa faci cand stai in casa

Cu tot balamucul ăsta creat de coronavirus, ajungem să petrecem mai mult timp decât de obicei în casă. Dacă acum câteva săptămâni ne doream să mai avem timp să lenevim pe acasă, acum, pentru că suntem forțați să facem asta, deodată parcă nu știm ce să facem.

Îți propun câteva idei despre ce să faci când stai în casă. Evident, atunci când nu ai de lucru. Sper să-ți alunge plictiseala și, eventual, să-ți mai ia gândul de la pandemie.

Bagă un binge la un serial fain

Asta e oarecum evident, dar poate că nu știi de ce serial să te apuci. Îți recomand eu câteva seriale bune de tot aici, aici și aici. Sunt de toate genurile, e imposibil să nu găsești măcar unul pe gustul tău.

Ascultă un podcast bun

E o soluție grozavă, care îți permite să mai faci și altceva în timp ce asculți. Adică, poate te apuci în sfârșit să faci ordine în dulapul ăla mare din dormitor, dar în același timp asculți o discuție interesantă, care îți oferă niște perspective noi.

Ca și titluri, sunt foarte multe, în funcție de ce îți place. Poți să începi cu o răsfoire a categoriilor de pe Apple Podcasts sau Spotify. Eu îți fac 2 recomandări:

1. România Out of Office -- Cum să-ți faci o cafea bună cu Bogdan Lehman

N-aveam cum să nu-ți recomand tocmai podcastul meu! 😛 Dar episodul ăsta cu Lehman se potrivește de minune, pentru că îți explică, printre altele și cum poți să-ți faci o cafea super bună la espressorul de acasă. Nu mai e nevoie să ieși până la cafenea!

2. Mind Architect cu Paul Olteanu -- Episod de urgență: Elefantul și călărețul în vremuri de criză

Afli cum funcționează mintea ta și a celor din jur în momente de criză, ca cel pe care îl traversăm acum. Este poate una din cele mai bune discuții pe tema asta, pe care am auzit-o. Îți recomand cu tărie să asculți și tu.

Joacă-te în familie

Există o grămadă de jocuri pe care le poți juca acasă, chiar dacă ai sau nu copii. Dintre cele pe care eu le am prin dulap, cele mai faine ar fi: Dixit, Jungle Speed, Saboteur, Dobble.  

Dar poți să te descurci și dacă n-ai un board game în casă. Am adunat în cartea asta în engleză 50 de jocuri faine pe care le poți juca cu copiii. E parte dintr-un proiect mai vechi, care nu mai e online, dar cartea o poți găsi pe Amazon în formă fizică.

Eu îți ofer acum versiunea electronică 100% gratuit. Dacă îți place și vrei să faci o donație, apasă aici. Nu e obligatoriu! Apasă mai jos pentru carte:

Ascultă o poveste clasică împreună cu copiii

Am găsit site-ul ăsta incredibil, unde sunt sute de povești pe care le ascultam în copilărie la pick-up. Am găsit și povestea mea preferată de atunci: Califul Barză. Nu-mi vine să cred ce amintiri mi-a trezit…

Urmărește online un spectacol de operă memorabil

Metropolitan Opera va transmite online, gratuit, spectacole din ultimii 14 ani: „Carmen”, de Bizet, „La Bohème”, de Puccini, şi „La Traviata”, de Verdi, se numără între spectacolele transmise începând de luni.

Streamingul va fi gratuit şi va începe, în fiecare noapte, la ora României 01.30. Fiecare spectacol va fi disponibil online timp de 20 de ore pe homepage-ul Metropolitan Opera, începând cu 16 martie 2020. Detalii aici.

În încheiere, trebuie să vezi acest clip cu bunicuța din Italia care vorbește într-un mod extrem de original despre criza coronavirus. Chiar și în momentele astea, hai să nu ne luăm așa de în serios, că soarele va răsări și mâine!

Și ca să citez o postare de pe Facebook: bunicii noștri au fost chemați la război, noi suntem chemați să stăm acasă pe canapea. Am încredere că ne vom descurca să facem asta cum trebuie! 😄

ITALIAN GRANDMA'S SUGGESTIONS ON CORONAVIRUS

Spune-le și altora:

0 0 vote
Article Rating
Etichete:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x