fbpx

Top 5 inovații la CES 2021

Top 5 inovații la CES 2021

Anul ăsta cel mai celebru târg de tehnologie, CES, a avut loc exclusiv online. Cele mai tari inovații din an au fost prezentate una câte una în mediul virtual. Iată care mi s-au părut mie cele mai interesante:

1. Telefonul rulabil de la LG

Deja telefoanele foldable sunt depășite, de acum vom avea și telefoane care se rulează! LG a lansat mai demult televizoare care se rulează cuminți atunci când nu le folosești și acum a replicat tehnologia la telefoane.

Dacă vrei doar să dai un telefon sau să răspunzi rapid la un mesaj, e un telefon de dimensiuni normale. Dacă vrei să vezi un film pe Netflix, apeși pe un buton și ecranul se extinde.

Nu știm încă prea multe, fiind doar prezentat conceptul. Nu “sună” rău! 😝

Top 5 inovații la CES 2021
Foto: LG

2. Masca viitorului

Nesurprinzător, la ediția din 2021, au fost prezente foarte multe inovații medicale. Razer, celebrul producător de hardware de gaming, a prezentat un concept de mască smart.

Are leduri care se aprind în funcție de calitatea aerului, amplificator de voce, ca să te auzi bine de după mască și, bineînțeles, filtre reutilizabile.

Top 5 inovații la CES 2021
Foto: Razer

3. Cada smart

Ce alt obiect din casă ar mai putea să fie smart? De ce nu cada? Iată Kohler Stillness Bath!

Are un sistem cu care o umpli până unde vrei tu, un Experience Tower care emite ceață atmosferică și face aromaterapie.

Până una alta, noi așteptăm să ne dea Nicușor apă caldă! 😀

CES 2021
Foto: Kohler

4. Televizoare transparente și cu inteligență cognitivă

Dacă nu vrei să-ți strici feng-shui-ul din dormitor, acum poți să ai un televizor transparent, care se rulează în tăblia de la capătul patului când nu-l folosești!

Altfel, pentru cei cu apartamente mai mici, în sfârșit a apărut și opțiunea să poată să-și ia un OLED, cu ecran de dimensiuni rezonabile (42 inch). Până acum erau doar pentru cei cu spații mari. 

Pe lângă aceste noutăți de la LG, la capitolul televizoare, aș mai remarca noul procesor al lui Sony, dotat cu inteligență cognitivă. Ce face el, te întrebi? Replică modul în care oamenii percep imaginile și sunetele. “În timp ce Inteligența Artificială poate doar să detecteze și să analizeze elementele unei imagini, precum imaginea, contrastul și detaliile individuale, procesorul Cognitive XR poate să facă corelații între mai multe elemente simulat, similar creierului uman”. Astfel, poate să “înțeleagă” ce este într-o imagine și să focalizeze mai bine pe punctele esențiale.

Top 5 inovații la CES 2021
Photo: LG

5. Aplicația care îți măsoară cu acuratețe tensiunea arterială cu telefonul

Biospectal OptiBP folosește camera telefonului ca să-ți ia tensiunea. Dacă merge așa de bine cum se laudă, va fi revoluționară, căci ne scapă de celebrele tensiometre. Rămâne de văzut cât este de exactă!

Top 5 inovații la CES 2021
Foto: Biospectal

Vrei și alte informații din Știință & tehnologie, Business sau Lifestyle de corporatiști? Abonează-te la Newsletter-ul lui Sandu!

Spune-le și altora:

5 1 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x