fbpx

Deep Nostalgia: tehnologia “creepy” care dă viață pozelor vechi de familie

deep nostalgia

Ce-ai zice să îl vezi pe străbunicul tău zâmbindu-ți ștrengărește din poza aia veche atârnată pe perete în sufrageria bunicilor? Pare un pic macabru la prima vedere și poate cu o tentă de început de film de groază. Totuși, ar fi greu să nu te încerce o nostalgie…Deep Nostalgia mai precis!

Nu demult a apărut această tehnologie “creepy”, care transformă orice poză obișnuită într-o scurtă animație cu una din persoanele prezente în ea. Practic, vezi un fel de “live photo” de pe iPhone, doar că poți să o faci chiar și cu poze de mai bine de 100 de ani, când nu se inventase filmul.

Ca să-ți faci o idee, m-am jucat cu o poză cu Alexandru Ioan Cuza. Iată rezultatul: 

deep nostalgia
deep nostalgia

Tehnologia a fost licențiată de MyHeritage de la D-ID, o companie specializată în reconstituirea videoclipurilor, folosind învățarea profundă. Funcția Deep Nostalgia™ folosește un set fix de gesturi și mișcări, pe care le aplică pe orice poză statică. 

Nu e ceva complet nou, Deep Fake fiind de ceva vreme în uz. Am scris mai demult un articol pe tema asta – vezi aici. Ce este nou, este animarea unor poze statice.

Cum funcționează?

Intri pe site-ul My Heritage, îți faci un cont gratuit și adaugi o poză. E foarte simplu!

Contul gratuit are limitări la numărul de animații precum și la gesturile pe care le poți crea. În tot cazul, dacă ți-am trezit interesul, merită să încerci, că nu te costă nimic și durează foarte puțin. Clar e ceva inedit!

Abonează-te la Newsletter-ul lui Sandu pentru a primi 10 informații interesante de business, tehnologie sau lifestyle în fiecare luni dimineața. Vezi aici ce au primit pe mail abonații în săptămânile trecute. Acesta este un proiect Blogul de Corporatiști.

Spune-le și altora:

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x