fbpx

Merită să-ți iei noul serviciu premium eMAG Genius?

emag genius

De ce te-ar interesa?

Dacă ești client eMAG, nu strică să știi de serviciul premium pe care tocmai l-au lansat, Genius. E un fel de Amazon Prime al eMAG-ului și-ți oferă diverse beneficii dacă te înrolezi. Vezi mai jos care sunt acestea și părerea mea dacă merită.

Ce este eMAG Genius?

eMAG Genius e un abonament lunar pe care îl plătești, pentru a primi diverse beneficii la comenzile tale eMAG.

La momentul când scriu acest articol, serviciul este disponibil doar în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și județul Ilfov. Probabil că vor adăuga noi locații pe parcurs.

De asemenea, nu este valabil chiar pentru toate produsele – eMAG spune că este vorba de vreo 250,000 de produse Genius, ceea ce nu e tocmai puțin. M-am uitat un pic și sunt produse semnalizate Genius cam în toate categoriile majore: articole pentru casă, cărți, îmbrăcăminte, jucării, băcănie, băuturi, electronice, electrocasnice și IT. 

Beneficii incluse în eMAG Genius: 

  • Transport gratuit:
    • indiferent de valoare, pentru comenzile la easybox și showroom
    • pentru comenzi mai mari de 100 lei, pentru livrările prin curier
  • Livrare rapidă a doua zi, pentru toate comenzile prin curier. În București, livrarea produselor Genius se face a doua zi, 7 zile din 7. Adică până și comenzile plasate sâmbăta până la miezul nopții se livreaza duminica.
  • Retur gratuit în 60 de zile. Adică cele 30 de zile care erau și până acum, plus încă 30 pentru abonații Genius.

Cât costă eMAG Genius?

  • 99 lei/an

Merită să-ți iei eMAG Genius?

Asta, bineînțeles, depinde de obiceiurile tale de cumpărături. Eu mi-am făcut următorul calcul:

Am intrat în aplicația eMAG/ Comenzile mele și am selectat comenzile din ultimele 6 luni. Am constatat cu stupoare că am plasat nu mai puțin de 18 comenzi la eMAG! M-a uimit și pe mine numărul, să-ți spun cinstit.

Am zis că poate e de la izolarea asta, așa că am pus un alt filtru: anul 2019. Total: 16 comenzi. Bun, așa arată mai realist, astfel că am luat ca referință acest număr. Costul de transport a fost între 0 și 25 lei. Totuși, nu toate comenzile au fost livrate de eMAG, așa că le-am eliminat pe cele de pe Marketplace. Din cele rămase, doar la 7 am plătit și transportul, cam 15 lei / comandă

Asta înseamnă că am plătit în total pe transport 105 lei în 2019. Cum abonamentul la Genius costă 99 lei, n-aș fi avut cine-știe ce avantaj. Ar fi fost ca și cum aș fi plătit în avans transportul pe 1 an, fără vreun beneficiu major. 

În 2020 e o altă poveste. Am comandat până acum mai mult decât tot anul trecut și valoarea per comandă a fost mai mică. Dar tot n-aș fi ieșit pe plus pentru că eMAG mi-a întârziat la un moment dat o comandă și, drept compensație, mi-a dat 1 an gratuit la transport, indiferent de valoarea comenzilor! Da, știu, e tare asta! 😛

Astfel, dacă e să mă raportez doar la transportul inclus în serviciul Genius, pentru mine nu e foarte atractiv. Cel puțin deocamdată, până îmi expiră beneficiul ăla cu transportul gratuit.

Un calcul similar poți să-ți faci și tu, să vezi dacă pentru tine merită. Practic, ca să aibă sens, ar trebui să ai mai mult de 7-8 comenzi pe an, la care, fără Genius, ai avea de plătit transportul. S-ar putea să înceapă să renteze să-ți faci cumpărăturile de băcănie la eMAG, dacă iei în calcul transportul gratuit, ceea ce ar crește numărul comenzilor tale într-un an. Și nici nu mai trebuie să porți mască, mergând la supermarket…

Treaba cu livrarea rapidă a doua zi e foarte tare. Acum sunt curios dacă va fi valabilă și de Black Friday, că atunci chiar ar fi ceva!

Realitatea e că eMAG livrează destul de rapid și fără Genius. Chiar vineri seară am comandat o sticlă de Johnnie Walker Green Label și mi-au livrat-o sâmbătă dimineață. Am așteptat până seara să o desfac, nu te îngrijora! 😝

Returul gratuit în 60 zile mi se pare super interesant. Gândește-te și tu: poți să-ți comanzi, dacă vrei, ultimul iPhone sau mai știu eu ce, să-l folosești 2 luni și apoi să-l dai înapoi. Ce-ți mai trebuie review-uri, când poți testa chiar tu 60 de zile orice produs vrei?

Mă întreb dacă nu cumva vor fi unii care să-și schimbe astfel la 2 luni telefonul, cu aceeași bani. Îți ia un pic să faci transferul de date între telefoane la fiecare 60 de zile, dar ești tot timpul cu ultimul model în buzunar! 😂

Concluzie

Pe mine mă bucură că încep să apară și astfel de servicii la noi. E important ca retailerii (nu neapărat numai cei din online) să mai ofere și alt gen de servicii pentru consumatori. În general, bătălia e doar la cine oferă cel mai mic preț. Nu zic că nu e important prețul, dar cred că mai contează și altceva pentru consumatori.

Retailerii care își doresc o diferențiere în mintea consumatorilor au început să realizeze că nu prin preț o pot obține. Aproape toți comunică pe cel mai mic preț. Asta și face ca niciun retailer să nu se delimiteze clar în sondaje ca cel mai puternic pe acest atribut.

În schimb, servicii extra precum eMAG Genius, pot aduce loializare și valoare prin calitate, ceea ce, pe termen mediu, s-ar putea dovedi o strategie de succes.

Sunt curios ce performanță va avea eMAG Genius. Eu, unul, beneficiind pentru moment de transport gratuit, așa cum am menționat mai sus, nu m-am abonat încă. Cred totuși că o voi face atunci când îmi expiră acea facilitate. 

Menționez că nu mă plătește nimeni pentru acest articol. Totuși, dacă ce am scris mai sus te-a ajutat și te-ai decis până la urmă să te abonezi la eMAG Genius sau, pur și simplu vrei să faci o comandă la eMAG, aș aprecia să folosești acest link, pentru că astfel primesc și eu un mic comision de la ei. 😛 Mulțumesc!

Spune-le și altora:

5 1 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x