fbpx

Mi-am luat agendă smart pe care scriu cu pixul

agenda smart rocketbook romania

De ce te-ar interesa?

Dacă îți plac avantajele noilor tehnologii de a lua notițe, dar simți că parcă nimic nu se compară cu good old pix pe hârtie, trebuie să vezi ce au inventat unii.

Azi sunt tot felul de opțiuni pentru cei ce vor să-și țină toate notițele în format digital. Apple Pencil, Samsung Note/Tab, diverse smart pens etc. Oricât de evoluate ar fi, eu încă nu am găsit ceva care să fie atât de simplu și, în același timp eficient, ca scrisul cu pixul pe hârtie. Așa am dat de Rocketbook, un proiect finanțat pe bază de crowdfounding pe Kickstarter.

Ce este Rocketbook?

Pe scurt este o agendă smart reutilizabilă, pe care iei notițe cu un pix Pilot.

Dacă vrei, e ca și cum ai avea un whiteboard sub formă de agendă, pe care scrii, ștergi cu apă normală și apoi scrii din nou. Iar senzația pe care o ai în timp ce o folosești e similară cu a scrie pe o hârtie normală lucioasă. 

E agendă smart pentru că vine însoțită de o aplicație, cu ajutorul căreia scanezi foarte rapid paginile, și le poți trimite automat către diverse locații predefinite. Are și capabilități OCR, adică recunoaște caracterele scrisului tău de mână și le transformă în text digital.

Iată un scurt video care explică foarte bine ce este Rocketbook:

Introducing Rocketbook Core (formerly Everlast)

Impresiile mele după câteva săptămâni de utilizare a Rocketbook

M-a costat în jur de 200 lei (inclusiv transport) să cumpăr o variantă ceva mai premium numită Rocketbook Fusion. Față de varianta de bază, are în plus niște foi cu template-uri de calendar, task lists etc. Aplicația le recunoaște instant și le transformă în format digital, ceea ce e chiar cool.

Pe site-ul lor sunt mai multe formate și dimensiuni, inclusiv o variantă care se șterge punând agenda la cuptorul cu microunde! 😀

Ce mi-a plăcut la Rocketbook

  • Se scrie, într-adevăr, ca pe o hârtie normală, mai lucioasă. Cerneala se usucă în câteva secunde și după aceea nu se ia pe degete.
  • Scanarea cu aplicația Rocketbook este foarte rapidă și opțiunile de a trimite direct pe mail, Google Drive sau One Drive sunt foarte utile. Totul merge foarte rapid și intuitiv.
  • Denumirea documentului poate fi setată automat dacă scrii titlul în top-ul paginii din Rocketbook astfel: ##Titlu##
  • Recunoaște destul de bine scrisul meu de mână, chiar și cu diacritice. Deși nu e perfect și la cele mai multe notițe pdf-ul e suficient, opțiunea de a transforma scrisul de mână într-unul digital, format txt, e chiar utilă.
  • Accesul la notițe este foarte ușor, atât pe aplicație, cât și, bineînțeles, în folderele pe care mi le-am setat în cloud.
  • În aplicație poți căuta după cuvinte cheie în toate notițele tale, chiar dacă sunt doar pdf-uri. Iată ceva ce nu puteam face înainte cu agenda normală!

Ce nu mi-a plăcut la Rocketbook

  • Procesul de a șterge agenda ia cam mult timp. E similar cu a șterge un whiteboard, pentru fiecare pagină. Eu ajunsesem să umplu aproape toate paginile și după aceea m-am apucat să le șterg. Mi-a luat câteva minute bune, mai ales că trebuia să se și usuce apa de pe pagini. De atunci șterg mult mai des și parcă astfel nu mai e așa deranjant. Totuși, e un pas în plus la agenda smart față de agenda normală.
  • Se scrie doar cu pixuri Pilot Frixon. Am destule prin casă, că din astea folosesc și fetele la școală. Totuși, trebuie să mă asigur tot timpul că am un astfel de pix la mine, altfel nu pot scrie în agendă.

Cum folosesc eu Rocketbook

Uite și un scurt filmuleț făcut de mine cu Rocketbook:

Cum folosesc eu Rocketbook

De unde poți cumpăra Rocketbook?

Îți recomand pagina lor oficială, care livrează din UK. Ajunge în câteva zile, fără probleme.

Poți găsi la ei pe site și pagini pe care le poți printa tu gratuit acasă, pentru a testa aplicația. Eu așa am făcut înainte să cumpăr.

La final, dacă te întrebi cât m-au plătit cei de la Rocketbook să scriu despre produsul lor, iată: nimic! 😝 Primesc totuși un mic comision, dacă tu cumperi ceva de la ei, urmând link-urile din acest articol.

Dar nu de-aia am scris, mie mi se pare foarte tare invenția și cred că merită să o încerci! 😛

Cumpără de aici!

Spune-le și altora:

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x