fbpx

Rar: S-a deschis un nou parc în București – Parcul Sticlăriei

Parcul Sticlăriei

Nu în fiecare zi se deschide un nou parc în București! Nici măcar în fiecare an și, dacă stau bine să mă gândesc, nici măcar în fiecare deceniu…

Așadar, trebuia să mergem să vedem și noi cu ochii noștri minunea! Vineri, 22 octombrie 2021 s-a redeschis publicului Parcul Sticlăriei din sectorul 2. 

În realitate nu e chiar un parc complet nou, întrucât el exista încă de pe vremea comuniștilor. După cum spun cei de la b365.ro, Parcul Sticlăriei a luat ființă acum aproximativ 40 de ani și purta denumirea după uzina din apropiere unde se fabrica…ai ghicit… sticlă! După revoluție, terenul a fost revendicat și lăsat în paragină. A devenit o groapă neoficială de gunoi a cartierului, o mlaștină în care umbla vorba că aveau loc ședințe de judecată ale clanurilor mafiote și chiar lupte cu câini!

Din weekend-ul acesta, însă, Parcul Sticlăriei a renăscut la viață și s-a transformat într-un fel de mini-Delta Văcărești. Adică nu seamănă cu Herăstrău sau Cișmigiu, nu sunt locuri de joacă, piste de biciclete, nici măcar alei asfaltate! Costul total al lucrărilor a fost de 3,400,000 lei.

Parcul sticlăriei

Parcul nu este foarte mare, are cam 5 hectare. Imaginea semi-sălbatică te face să uiți că ești la marginea Bucureștiului, iar peisajul de toamnă seamănă cu cel de la munte. Când am fost noi, era plin de fotografi amatori, care se comportau ca niște turiști japonezi în vizită la Casa Poporului. Bine, eu eram unul dintre ei…😋

Parcul sticlăriei

O barcă veche este așezată strategic pe malul bălții, pentru a completa peisajul perfect pentru un tablou în ulei.

Rar: S-a deschis un nou parc în București - Parcul Sticlăriei

Aleile pietruite sunt acoperite de un covor de frunze uscate, dându-ți senzația că te plimbi prin pădure.

Parcul sticlăriei

În unele locuri sunt plantați copaci tineri, care în câțiva ani vor întregi aspectul parcului de pădure urbană.

Parcul sticlăriei
Parcul sticlăriei

Aflat într-o groapă față de străzile înconjurătoare, parcul este astfel protejat de poluare și de zgomot. Copiii și-au și găsit locuri de escaladat…

Parcul sticlăriei
Parcul sticlăriei

Din loc în loc sunt amplasate bănci de lemn, iar ochiul de apă este străbătut la rândul lui de două poduri foarte instagramabile.

Parcul sticlăriei
Rar: S-a deschis un nou parc în București - Parcul Sticlăriei

Poate că nu e ceva nemaiîntâlnit, dar orice nou parc creat în București trebuie salutat! Am sentimentul că Parcul Sticlăriei va deveni un loc preferat pentru locuitorii din zonă. 

Parcul sticlăriei

Merită să mergi și tu măcar o dată să vezi cum e! Ți-aș recomanda să te grăbești, pentru că deja pare că se aglomerează pe măsură ce oamenii află de el.

Chiar vis a vis de intrare este o parcare cu plată, deci poți ajunge ușor cu mașina. Iată și locația exactă:

Abonează-te la Newsletter-ul lui Sandu pentru a primi 10 informații interesante de business, tehnologie sau lifestyle în fiecare luni dimineața.

Spune-le și altora:

5 1 vote
Article Rating
Etichete:
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x