fbpx

Top 10 reclame la Super Bowl 2020

  • Business
reclame super bowl

De ce te-ar interesa?

În fiecare an, în perioada asta, are loc celebra finală la fotbal american Super Bowl. Ca majoritatea europenilor, eu n-am nicio treabă cu sportul respectiv, nici măcar nu știu bine regulile, dacă mă iei la bani mărunți.

Dar evenimentul este cunoscut în întreaga lume și prin sumele impresionante cheltuite de advertiseri la pauza meciului. Toate brandurile care contează vor să fie acolo și concurează în a veni cu cel mai creativ și memorabil spot.

Iată care mi s-au părut mie cele mai faine reclame de anul ăsta.

1. Jeep: Groundhog Day

Poate pentru că Ziua Cârtiței este unul din filmele mele preferate, sau pentru că pregătesc împreună cu Trupa All In un spectacol inspirat din respectivul film, dar reclama asta la Jeep mi s-a părut foarte tare. De fapt, chiar cea mai tare de anul ăsta!

Și sunt mai mulți care împărtășesc părerea asta, deci nu sunt singurul. Dacă mesajul tău este “Nicio zi nu e la fel într-un Jeep Gladiator”, să te legi de cea mai celebră poveste cu zile “la fel” este o idee excelentă. Dar și realizarea face toți banii!

Jeep® | “Groundhog Day” | Bill Murray | 02.02.2020

2. Pepsi Zero Sugar: Done Right.

Ce îmi plac reclamele alea de la americani când un brand face mișto de concurență! Da, la ei e voie! Nu înțeleg de ce n-ar fi și la noi…

Anul ăsta avem un nou episod din rivalitatea Pepsi -- Coca-Cola.

Poate că ai observat și tu campania Coca-Cola Zero, care e și în România, prin care, mai în glumă, mai în serios, se plâng că oamenii n-au înțeles că produsul respectiv nu are zahăr, în ciuda tuturor eforturilor de marketing. E virală poza de mai jos, în care vedem cum Tokinomo se leagă deștept de mesajul Coca-Cola Zero, în panoul de dedesubt:

Top 10 reclame la Super Bowl 2020

Adevărul e că gigantul băuturilor a cam ridicat mingea la fileu concurenților cu campania asta. Și Pepsi nu avea cum să rateze: au venit cu mesajul “vă arătăm noi cum se face”: Zero Sugar. Done Right. Tare, nu? 😀

Zero Sugar. Done Right. :30 | Pepsi

3. Google: Loretta

Fără celebrități, fără efecte speciale extraordinare, Google reușește să producă o reclamă emoționantă. 

Cu o populație din ce în ce mai îmbătrânită în țările vestice, reclamele cu și despre oameni în vârstă tind să devină din ce în ce mai relevante. Iată cum Google Assistant poate să ajute un bătrân să-și păstreze amintirile la care ține cel mai mult:

Loretta | Google Super Bowl Commercial 2020

4. Walmart: Famous Visitors

Personaje din cele mai celebre filme SF vin să-și ridice cumpărăturile de la Wallmart. Cei mai simpatici mi s-au părut R2D2 și C3PO din Star Wars, care își comandaseră, printre altele, un iRobot! 😄

Pentru fanii SF, e foarte amuzantă reclama și bine realizată.

Famous Visitors | Extended Cut

5. Rocket Mortgage: Home

Fanii lui Jason Momoa (Khal Drogo din Game of Thrones) s-ar putea să aibă un șoc. Îl vedem cum își dă jos toți mușchii de pe el. Chiar și părul! Toate sub conceptul că acasă te simți cel mai bine. Merită văzut!

Jason Momoa Super Bowl Commercial 2020 | Rocket Mortgage

6. Cheetos Popcorn: Can’t Touch This

Îți era dor de MC Hammer și celebrul lui hit din anii ’90? Iată o reclamă care să-ți fie pe plac. Tare ideea că nu e chiar așa rău că te murdărești pe mâini mâncând produsul ăsta. Și mai face și mișto de corporatiști…

Cheetos® | Can't Touch This | SUPER BOWL LIV OFFICIAL VIDEO

7. Amazon: Before Alexa

Încă un voice assistant își face loc în top, ceea ce, cu siguranță nu e întâmplător. De data asta, Ellen Degeneres își pune întrebarea: Oare cum arăta lumea înainte de Alexa?

Suntem purtați prin istorie, unde întâlnim diverși Alecși și Alexe care încearcă să îndeplinească unele sarcini, cu mai mult sau mai puțin succes. Am râs.

Amazon Super Bowl Commercial 2020 - #BeforeAlexa

8. Facebook Groups: Ready to Rock?

Mi-a plăcut jocul de cuvinte pornind de la “rock”, care stă la baza acestui spot. De la muzica rock care ne însoțește pe parcurs, la Rocky de la final. Simplu, jucăuș, amuzant.

Facebook Groups: Ready to Rock? I Super Bowl 2020

9. T-Mobile: Anthony Anderson’s Mama Tests T-Mobile’s 5G Network

Că tot sunt la modă discuțiile despre 5G, iată o reclamă la noua tehnologie de la T-Mobile.

Anthony Anderson e un actor destul de cunoscut pe la ei se pare -- eu recunosc că nu l-am mai văzut până acum. Ideea e că maică-sa îl tot sună din diverse locuri să-i spună că merge 5G-ul și acolo. Amuzant interpretat.

Anthony Anderson’s Mama Tests T-Mobile’s 5G Network | T-Mobile

10. Toyota: Big Game Commercial

O altă parodie la filmele SF și de acțiune, cu Cobie Smulders în prim plan. 

Ideea de bază e că Toyota Highlander e așa de mare, că e loc pentru toți eroii să intre. Cred că livrează foarte bine mesajul. În plus, e foarte bine realizată.

2020 Toyota Big Game Commercial: Ft Cobie Smulders | 2020 Toyota Highlander

Cu un cost de 5,6 milioane de dolari pe 30 secunde de publicitate, e normal ca și investițiile în producția spoturilor să fie pe măsură.

În plus, e o bună ocazie să vezi care companii sunt pe val și care pierd teren. Atât inovațiile de produs și comerciale, cât și bugetele care pot susține astfel de campanii sunt, fără îndoială, semne bune pentru brandurile respective.

Spune-le și altora:

Tu ce zici?

avatar