fbpx

Top 10 reclame la Super Bowl 2021

  • Business
reclame la super bowl 2021

A venit din nou timpul acela din an când toată lumea bună a advertising-ului nu face altceva decât să comenteze despre ce s-a întâmplat în pauza unui meci de fotbal american. Bineînțeles, e vorba de Super Bowl și în afară de americani, nu vorbește nimeni despre rezultatul meciului (eu, unul, nici măcar nu știu ce echipe au jucat).

Toți așteaptă pauza publicitară, unde cele mai bogate branduri se întrec în reclame care se doresc a fi cât mai memorabile și originale. Ținând cont de prețul de 5.5 milioane $ pentru 30 de secunde, e și normal ca marile companii să încerce să-și maximizeze slotul.

Vezi mai jos care dintre spoturi mi-au plăcut mie cel mai mult. O să prezint Top 10 reclame la Super Bowl 2021 în ordine inversă, ca să mențin suspansul până la final 😝  

10. Uber Eats: Wayne’s World Shameless Manipulation

Un trend evident la reclamele Super Bowl 2021 a fost reprezentat de referințele către filme și seriale celebre din anii ’90.

Un prim exemplu îl reprezintă spotul de la Uber Eats, care reînvie clasicele personaje din Wayne’s World, filmul cu Mike Meyers și Dana Carvey din 1992. O frumoasă surpriză pentru fanii clasicei comedii.

9. Pringles: Space Return

Chipsurile nu prea lipsesc din topurile reclamelor la Super Bowl. Anul acesta, Pringles a venit cu o execuție amuzantă: toată lumea e așa ocupată să pună chipsuri de diverse arome unele peste altele, încât nimic nu mai contează. Asta spre disperarea unor astronauți care tocmai s-au întors din spațiu și nimeni nu-i recuperează.

8. Cheetos: It Wasn’t Me

Tot din categoria snacks este și reclama asta la Cheetos. Inspirată de hitul lui Shaggy, It wasn’t me, Mila Kunis îi mănâncă pe ascuns snacks-urile lui bărbat-su, Ashton Kutcher. Un spot simplu, copilăros, dar foarte amuzant! 

7. Oatly: It’s Like Milk

Următoarea poziție s-ar putea să te surprindă! Mulți o văd ca cea mai slabă reclamă de la Super Bowl 2021. Mie mi-a plăcut teribil, nu neapărat datorită execuției, dar mai ales pentru idee și rezultatele în viralizare.

Cei de la Oatly l-au pus pe CEO-ul lor să cânte un cântecel în mijlocul unui lan de ovăz. După care au făcut mișto de cât de slab a ieșit spotul. Pe site-ul lor au scris ceva de genul: Poate că n-a fost cea mai grozavă idee de spot pentru Super Bowl din istorie, dar te-am făcut să vizitezi site-ul nostru în ziua cea mare! 😂

În plus, au dat și tricouri cu inscripția “I totally hated that Oatly commercial” și cu poza CEO-ului cântând. Foarte tare!

6. Amazon: Alexa’s Body

Ți-ai imaginat vreodată cum ar arăta Alexa dacă ar avea un corp? Iată ideea acestui spot. Numai că în loc să pice în plasa convenționalului și să se folosească de femei frumoase pentru a-și vinde produsul, Amazon a ales să se folosească de un mascul feroce, care să dea gata femeile.

5. Paramount: Expedition

Poate am fost un pic subiectiv în acest caz, dar n-aveam cum să nu apreciez un spot cu Patrick Stewart în rolul central. Am râs cu lacrimi și în același timp aștept cu nerăbdare sezonul 2 din Picard!

5. M&M: Come Together

Ce metodă mai bună să-ți ceri scuze decât cu un M&M? Contează însă și motivul pentru care trebuie să-ți ceri scuze. În spotul ăsta vei găsi câteva exemple, care mai de care mai deosebite. Unul care mi-a rămas în minte: “I’m sorry that your name is Karen” 😂

4. Huggies: Welcome to the World

De la începutul carierei mele am învățat că două elemente n-au cum să dea greș în succesul unei reclame: animale drăgălașe și bebeluși.

Reclama asta de la Huggies nu face excepție. Am remarcat-o însă pentru umor. Chiar am râs și m-a făcut să o țin minte!

3. General Motors: No Way Norway

Cât de tare mi s-a părut reclama asta cu Will Ferrell! Nu e de povestit, e de văzut:

2. Bud Light: Last Year’s Lemons

Când viața îți dă lămâi, fă limonadă!

Pornind de la celebra expresie din limba engleză, Bud Light vine cu o reclamă ce sintetizează într-o manieră amuzantă și originală anul cvasi-apocaliptic ce tocmai a trecut.

Mențiuni speciale

Înainte de a-ți dezvălui care reclamă de la Super Bowl 2021 mi-a plăcut cel mai mult, trebuie să vezi și alte câteva spoturi care, deși n-au prins Top 10, merită a fi menționate.

Avem o nouă reprezentare a trendului de nostalgie pentru anii ’90, cu o referință la Edward, omul-foarfecă, 2 spoturi care încearcă să te atingă la coarda emoțională și 2 spoturi cu Matthew McConaughey și respectiv, Tracy Morgan.

1. Tide: The Jason Alexander Hoodie

Cea mai tare reclamă la Super Bowl 2021, în opinia subsemnatului, a venit de la Tide.

Având în vedere că sunt un fan înrăit Seinfeld, referința la celebrul sitcom din anii ’90 mi s-a părut genială. E adevărat că pentru cine nu știe serialul e posibil să nu fie un spot memorabil, dar cu siguranță este o altfel de reclamă la detergent.

Fanii serialului cu siguranță au fost încântați să-și aducă aminte de celebra melodie lăsată de George pe robotul telefonic: Believe it or not George is not at home.  

Iată mai jos și secvența din Seinfeld la care face referire. E impresionant că un serial care s-a terminat acum mai bine de 20 de ani încă este parodiat în reclame!

De final

Dacă îți plac reclamele, alătură-te și tu grupului nostru de facebook, Cele mai tari reclame.

Dacă aceste reclame la Super Bowl 2021 ți-au trezit nostalgia pentru serialele anilor ’90, vezi aici top 20 seriale de la TV de atunci.

Abonează-te la Newsletter-ul lui Sandu pentru a primi 10 informații interesante de business, tehnologie sau lifestyle în fiecare luni dimineața. Vezi aici ce au primit pe mail abonații în săptămânile trecute. Acesta este un proiect Blogul de Corporatiști.

Spune-le și altora:

5 1 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x