fbpx

Vezi cum arată noua magistrală de metrou din Drumul Taberei și cum era să iau amendă

  • Lifestyle
metrou Drumul Taberei

De ce te-ar interesa?

Dacă n-ai apucat încă să “te dai” cu metroul pe noua magistrală din Drumul Taberei, am făcut eu niște poze. Am avut și o mică aventură, despre care poți citi mai jos.

Intrarea la Eroilor 2

Am pornit călătoria de la stația copilăriei mele, Eroilor. De aici plecam să mă plimb cu metroul împreună cu bunicul meu pe la 6-7 ani, aceasta fiind una din activățile mele preferate. Răspunsul meu la “Ce vrei să te faci când o să fii mare?” era inevitabil “Mecanic de metrou”. 😀

Intrarea de la intersecția Bvd. Eroii Sanitari cu Bvd. Eroilor se face pe o scară rulantă foarte lungă, care pare că te coboară în mină. Îmi aduce aminte de metroul din Moscova. Ajungi direct pe peronul noii stații, Eroilor 2. Mai sunt și alte intrări, inclusiv din vechea stație Eroilor 1, plus un tunel de legătură între magistrale, mult mai larg decât cel între Unirii 1 și Unirii 2, ceea ce cred că este foarte bine venit.

Cum arată stațiile

Am fost pe ruta Eroilor 2 – Valea Ialomiței și am făcut câteva poze în fiecare stație. După stația Romancierilor, unele trenuri merg în direcția Valea Ialomiței, unde am fost și eu, altele în direcția Brâncuși, Râul Doamnei, două stații la care n-am ajuns.

Ca și design, ce să zic… unele stații arată chiar SF, cum e Valea Ialomiței, altele super basic, cum ar fi Romanicierilor. În tot cazul, toate lucesc de noi ce sunt! Rămâne de văzut cum o să arate la anul pe timpul ăsta! Acum mai că-ți vine să te descalți ca să nu faci mizerie… 🤣

Cum era să-mi iau amendă

Stai să auzi asta, că e tare! Fac eu poze stație după stație, când la un moment dat, pe traseul de întoarcere nu zici că vine la mine agentul de pază din vagon?! 

Cu un aer superior, îmi atrage atenția asupra unui sticker lipit pe pereții obosiți ai vagonului de metrou, reorientat profesional de pe una din magistralele celelalte. Era harta pe care magistrala nouă apărea încă marcată “în curs de execuție”, lângă care era și un regulament pentru călători. La punctul 20 scria “foarte clar”, așa cum s-a exprimat agentul, că “fotografierea și filmarea în spațiile Metrorex sunt interzise fără acordul conducerii”. Prin urmare, eu eram un contravenient și trebuia să încetez cu fotografiatul ăsta, că altfel mă dă pe mâna poliției, care mă va amenda corespunzător cu gravitatea faptei.

L-am întrebat pe domnul respectiv (mai mult retoric) oare care ar fi motivul unei asemenea prevederi. Cu ce deranjam ordinea publică dacă făceam și eu niște poze cu o lucrare făcută și din banii mei și întârziată cu numai vreo 5 ani? De menționat că mai erau și alți curioși ca mine care făceau câte o poză ici colo, dar probabil că eu am exagerat făcând poze chiar stație de stație! 😝

Neavând succes, au sunat la linia călătorului și am pus aceeași întrebare. Răspunsul a fost să mă adresez oficiului de relații cu presa. Am spus că aș dori să fac o sugestie să fie scos sau modificat acel articol din regulament. De asemenea, am fost îndrumat să scriu la “poșta redacției” pe principiul că “vă răspundem noi…”

În fine, întrucât făcusem deja pozele de care aveam nevoie, mi-am continuat cumințel călătoria până la Academia Militară, unde am și coborât. Am reușit să scap neamendat!

Prin urmare, toate pozele din acest articol sunt făcute “pe sub mână”, cu directa încălcare a regulamentului Metrorex. Ce rebel mă simt! 🤪 Uite unde se ascundea revoluționarul! 😂

Ieșirea la Academia Militară

Iată cum arată o ieșire de la Academia Militară, cu mențiunea că această stație va avea în curând și un acces dedicat pentru complexul de birouri ce se construiește acolo.

Rămâne să vedem acum efectul asupra traficului din Drumul Taberei. Eu zic că n-are cum să nu se vadă un impact semnificativ! Cu toată întârzierea asta, bine că până la urmă s-a concretizat și Magistrala 5 de metrou! Încep să am dubii că generația noastră mai prinde încă o magistrală, deci să ne bucurăm de ce avem!

Spune-le și altora:

5 3 votes
Article Rating
guest
2 Comments
cel mai vechi
cel mai nou cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Mihnea
Mihnea
1 month ago

Bine ca ai scapat neamendat ca sa ne aduci pozele de “sub” front 🙂

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x