fbpx

Aplicația cu care salvezi lumea în timp ce dormi

Aplicația cu care salvezi lumea în timp ce dormi

De ce te-ar interesa?

Nu îmi vine să cred că nu vorbește mai multă lume despre aplicația DreamLab! Este o aplicație care folosește puterea de calcul a telefonului pentru a rezolva probleme de cancer. Mai nou, aplicația ajută și la lupta împotriva COVID-19!

O inovație incredibilă pe care ar trebui să o folosim toți seară de seară.

Și să știi că nu mă plătește nimeni pentru acest articol. Îl scriu din proprie inițiativă, pentru că aș vrea să te conving și pe tine să o folosești. Aplicația e 100% gratuită!

Cum funcționează?

Smartphone-ul tău este un computer mic, dar puternic. Când acesta este inactiv – de exemplu, atunci când dormi – puterea lui rămâne nefolosită. DreamLab folosește acea putere într-un scop bun, pentru a accelera cercetarea în domeniul oncologiei.

Fiecare telefon descarcă mici probleme de cercetare, le calculează și trimite rezultatele la echipa de cercetare Garvan.

Cu cât sunt mai multe telefoane care folosesc aplicația, cu atât se vor procesa mai multe date într-un termen mai scurt.

Iată un video simplu cu explicații:

Cum sunt folosite datele?

DreamLab nu accesează informațiile personale de pe telefon. Ca și alte aplicații descărcate și utilizate, nu poate controla sau accesa alte părți ale telefonului.

Aplicația utilizează doar puterea de calcul a telefonului pentru a efectua calcule.

Nu este necesar să oferi informații personale pentru a seta și utiliza DreamLab.

Pe dispozitivele Android, aplicația solicită accesul la fotografii, medii de memorare și fișiere, pentru a stoca temporar problemele minore de cercetare în timp ce sunt calculate de telefon.

DreamLab va accesa doar aceste probleme din fișierele telefonului. Nu va accesa fotografiile/memoria.

Datele pacientului cu cancer pe care le descărci sunt anonimizate și deidentificate pentru cercetare.

Promovare

După umila mea părere, Vodafone ar fi putut face mai multă promovare acestui proiect. Chiar dacă aplicația poate fi folosită indiferent de rețea, fiind proiectul lor, ar beneficia enorm la capitolul imagine. Au făcut reclama de mai jos, dar au ținut-o mult prea puțin on air.

Cum ar fi sa salvezi lumea in timp ce dormi?

Contribuția mea după 5 luni de utilizare

Eu am folosit aplicația aproape în fiecare noapte timp de mai bine de 5 luni. Iată cum arată raportul meu curent:

DreamLab România

Proiectul pe care am ales să-l susțin până acum tocmai ce a depășit 50% din calculații. De azi, însă, schimb proiectul susținut cu cel care luptă cu COVID-19. Asta e noutatea!

Pentru iubitorii de cifre: telefonul meu a procesat până acum 78,154 de calcule. Necesarul de calcule pentru noul proiect Corona-AI este 100,271,268.

Cheia este să fim cât mai mulți utilizatori, ca efortul nostru combinat să facă diferența într-un termen cât mai scurt. La un calcul simplu, ar fi nevoie de doar 6,415 de utilizatori ca mine pentru a termina calculele acestui proiect într-o singură lună! Asta ar înseamna ca 0.03% din utilizatorii de telefonie mobilă din România să folosească aplicația în fiecare noapte timp de 1 lună! Nu pare ceva așa de neimaginat, ținând cont de cauză, nu?

Ce poți face tu?

  • Folosește aplicația în fiecare noapte. Descarcă acum pe iOS de la App Store sau pe Android de la Google Play storeNu contează rețeaua de telefonie la care ești abonat!
  • Distribuie acest articol în rețeaua ta și încurajează cât mai mulți prieteni să ți se alăture!

Eu zic că e una din cele mai simple și eficiente metode să faci un lucru bun pentru omenire, fără să te coste nimic!

Spune-le și altora:

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x