fbpx

Ce poți face TU pentru educația din România?

  • Business
Adrian Sandu
”Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea”
Nelson Mandela
Nelson Mandela

De ce te-ar interesa?

Știm cu toții că educația este unul din capitolele la care România suferă cel mai mult anii aceștia. E ușor să dăm vina pe sistem, guverne actuale și trecute, interese obscure, partide ș.a. Nu că n-ar fi vinovați, dar întrebarea e ce putem face noi acum? Să sperăm că votăm mai bine la următoarele alegeri și astfel totul se va rezolva? Hai să fim serioși…Îți propun o variantă concretă, practică prin care și tu te poți implica pentru a schimba ceva în bine la educația din România.

Asociația pentru Valori în Educație

Dacă n-ai aflat încă despre Asociația pentru Valori în Educație (AVE), îți recomand cu tărie să intri pe site-ul lor.

Ei își propun ca, alături de susținătorii lor, să facă în așa fel încât până în 2035, sistemul educațional românesc să se situeze în primele 10 sisteme educaționale din Europa. Ambițios, nu?

Pe mine m-a convins abordarea lor: 

”Îmbunătățirea calității educației din România este o prioritate a noastră însă ea nu este în responsabilitatea deplina a instituțiilor statului, a profesorilor sau a directorilor de școli. O schimbare veritabilă a sistemului educațional românesc nu se poate realiza fără implicarea activă și autentică a tuturor, pentru că toți avem copii sau vom avea copii în România.”
AVE

Ce am făcut eu?

Săptămânile acestea au loc concursurile de selecție ale directorilor de școli. Pentru prima dată, ca parte a procesului, candidații trebuie să prezinte o strategie pentru școala lor și vor fi evaluați de o comisie din care fac parte, printre alții, și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Pentru a pregăti candidații, AVE a făcut apel la voluntari din mediul de afaceri care să le fie coach și să-i ajute să construiască strategia și să o prezinte mai departe. Așa am ajuns și eu să aflu mai multe despre ei și să mă ofer voluntar. Am avut o experiență foarte interesantă și m-am bucurat să văd dorința și atitudinea pozitivă a candidatei cu care am lucrat.

Cred cu tărie că schimbarea vine din interior! Iar directorii de școli generale și licee sunt coloana vertebrală a întregului sistem. Dacă reușim să producem o transformare la nivelul lor, efectele vor fi cu adevărat decisive. Procesul a început!

Cum te poți implica?

  • Urmărește Gala Premiilor Pentru Directorii Anului, pe 24 noiembrie 2021 de la 6 PM (livestreaming). O să te convingi de amploarea proiectului și de faptul că se întâmplă lucruri chiar faine! Sunt puse în lumina reflectoarelor școlile care au fost schimbate prin munca directorilor câștigători – care au puterea să transforme educația din România. Înscrie-te aici!
  • Oferă servicii profesionale sau consultanță in kind (juridică, IT, comunicare, fiscală, financiară, accesare fonduri, training, audit)
  • Redirecționează 20% din impozitul pe profit
  • Susține financiar o școală din Edu Networks
  • Finanțează/co-finanțează un cluster de școli din Edu Networks
  • Donează aparatură IT pentru școli
  • Intră pe site-ul AVE și ia legătura cu ei. Vezi unde au nevoie de ajutor și cum poți să te implici. 

Cu un minim de efort, fiecare dintre noi putem face o diferență! Hai să o facem!

Abonează-te la Newsletter-ul lui Sandu pentru a primi 10 informații interesante de business, tehnologie sau lifestyle în fiecare luni dimineața.

Spune-le și altora:

5 1 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x