fbpx

Cum am ajuns să particip la tragerea la sorți UEFA EURO 2020

Suporteri UEFA EURO 2020

De ce te-ar interesa?

Sincer? Poate doar din curiozitate. Mulți prieteni m-au întrebat după ce am postat pozele astea pe Facebook, cum a fost și cum am ajuns acolo. Iată:

Cum am ajuns acolo?

UEFA și FRF au lansat un concurs de clipuri video pentru suporteri. Ca să participăm, am creat un filmuleț de 15 secunde prin care să convingem suporterii străini să vină la București cu ocazia EURO 2020.

Mi s-a părut foarte faină ideea, așa că mi-am făcut planul. Am apelat la specialista familiei în materie de clipuri video, Laura (fiica mea de 11 ani). Am mers împreună într-o duminică seară pe la fântâni și pe la stadion și ea m-a filmat. Ce-a ieșit, vezi mai jos:

EURO 2020 in Bucharest Adrian Sandu

Se pare că celor de la UEFA și FRF le-a plăcut, așa că m-au desemnat să fiu unul din cei 10 câștigători. Pe lângă participarea la tragerea la sorți oficială, ne-au mai dat și câte două bilete la primul meci de pe Arena Națională.

Cum a fost acolo?

Clar a fost o experiență de neuitat! Atmosfera era una de spectacol, cu o scenă futuristă și un pavilion central Romexpo parcă teleportat forțat în secolul XXI.

Era însă ceva ce îmi părea diferit față de un spectacol obișnuit. Mi-a luat un pic să identific ce anume era, dar într-un final m-am prins: Publicul era format în proporție de 95% din bărbați. Mai mult decât atât, majoritatea păreau că nu se simt tocmai în largul lor, încorsetați în costume foarte formale și încercând cu stângăcie să zâmbească pentru a-și ascunde emoțiile. O parte dintre ei sunt probabil obișnuiți mai degrabă cu mirosul de gazon proaspăt tuns decât cu aerul condiționat dintr-o sală de conferințe. Dacă stau să mă gândesc mai bine, atmosfera semăna de fapt cu o foarte mare conferință de vânzări: proporție covârșitoare de bărbați, care mai degrabă ar sta pe teren îmbrăcați lejer, decât pe scaun la patru ace. 

Noi, suporterii, am fost însoțiți în premanență de Sally, de la UEFA, inițiatoarea ideii de a avea pentru prima oară și fani la un astfel de eveniment și George, de la FRF. Ambii au fost foarte atenți cu noi și au făcut tot posibilul să ne integrăm într-un peisaj care nu era tocmai obișnuit să ne primească.

Organizatorii fiind elvețieni, programul trebuia respectat la secundă. O voce sobră ne anunța din când în când cât timp mai e până începe festivitatea. Cu 3 minute înainte, toată lumea era așezată și pregătită. A început la fix și totul a decurs impecabil. De-ar fi și la spectacolele noastre de improvizație așa… 😄

Eu și încă un suporter am fost aleși cu ceva timp înainte să dăm și un scurt interviu în timpul evenimentului. Ni s-au alocat locurile la margine de rând și cu jumătate de oră înainte să înceapă, a venit la noi cineva care cred că era regizorul show-ului și ne-a spus ce urmează să se întâmple. Corina Caragea va veni din spatele nostru, însoțită de doi cameramani și ne va adresa câteva întrebări simple despre eveniment și rezultatul tragerii la sorți. Am fost instruiți să fim cât mai naturali și deschiși. Cred că ne-am descurcat onorabil. Dacă vrei să vezi ce-am răspuns, click aici.

După ce s-a terminat, am așteptat să plece lumea, ca să facem și noi poză pe scenă cu trofeul. Asta chiar a fost tare!

Una peste alta, a fost o experiență unică și neașteptată, care mi-a dat o idee despre cât de mare e evenimentul pe care îl vom găzdui și noi în parte la anul. Și ce business incredibil e fotbalul ăsta…

Acum ar fi frumos să se califice și România, că ar fi o ironie fantastică să se joace la noi campionatul european de fotbal și noi să nu participăm! Și nici nu cred că e posibil să mai prindem un eveniment de o asemenea anvergură la noi, cel puțin în următorii 30 de ani.

Hai România!

Spune-le și altora:

2
Tu ce zici?

avatar
cel mai nou cel mai vechi cel mai votat
Antal Marian
Guest
Antal Marian

Tare bv

Cosmin
Guest
Cosmin

super misto! chiar ca once in a lifetime