fbpx

Epoca mea de aur: cartea care m-a purtat înapoi în timp

Epoca mea de aur

Dani este un băiețel vesel și jucăuș, care se bucură de copilărie în ultimii ani de comunism. Autorul Daniel Horia reușește să recreeze prin desenele sale, o lume pe care cei din generația mea o vom vedea întotdeauna mai bună decât era de fapt.

Am citit această carte ilustrată împreună cu fiica mea de 9 ani și parcă am simțit că i-am putut arăta mai bine cum a fost copilăria mea. Pare că i-a plăcut și ei să vadă că sunt multe asemănări cu ce trăiește ea acum, chiar dacă ”pe vremea noastră” nu existau tablete, YouTube sau Nick Jr. Poate că e vorba de nostalgia copilăriei, sau de faptul că am crescut în același cartier cu Dani, dar cartea m-a fermecat.

Interesant mi s-a părut să vedem și perspectiva lui Dani de acum, privind cu ochi de adult întâmplări mai mult sau mai puțin dramatice: de la vizitele la bunici și joaca cu cel mai bun prieten, până la traumele primei zile de grădiniță și drama trăită în urma unor complicații medicale.

Dar nu este atât despre acțiunea propriu-zisă a cărții, cât despre atmosfera pe care autorul reușește să o transpună atât de fidel pe hârtie.

Nostalgia pare să fie un subiect foarte la modă nu numai pentru mine, întrucât unul din cele mai citite articole de pe blog este despre serialele anilor ’90. Dacă ești și tu în aceeași barcă cu mine, poți comanda cartea aici.

Abonează-te la Newsletter-ul lui Sandu pentru a primi 10 informații interesante de business, tehnologie sau lifestyle în fiecare luni dimineața.

Spune-le și altora:

4.5 2 votes
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x