fbpx

Idei de vacanță: Tabara de oameni mari ImproVacanța

idei de vacanta

De ce te-ar interesa?

Cauți idei de vacanță? Ți-e dor de vremurile când vacanța de vară avea 3 luni, nu 2 săptămâni? Când tot ce aveai de făcut din 15 iunie până în 15 septembrie era să ieși afară și să te joci de dimineața până seara? Fie că mergeai la țară la bunici, sau în tabară cu colegii sau, pur și simplu ieșeai în spatele blocului cu prietenii…

Revino-ți! 😝 Ești om mare de acum, cu responsabilități, poate și copii, serviciu! Uită de vacanța mare, că a trecut de mult vremea ei! Unele lucruri se mai întorc doar în amintirile tale!

Și totuși…ce-ar fi dacă ai putea trăi unele experiențe ca cele pe care ți le amintești din copilărie, dar adaptate la vârsta ta de acum? Ce-ar fi dacă ți-ai reaminti cum e să te joci? Măcar pentru câteva zile. Ce-ar fi dacă ai merge într-o tabără pentru oameni mari?

Despre improvizație ca formă de dezvoltare personală

Dacă mă urmărești pe blogul ăsta, pe rețelele sociale, în newsletter sau la podcast, probabil că știi deja de pasiunea mea pentru teatrul de improvizație.

Dintr-o încercare timidă de a găsi o activitate de distracție și destresare, iată-mă 5 ani mai târziu, încă dependent de dopamina generată de improvizație. Și nu e numai despre fun: e și despre o incredibilă dezvoltare personală pe care mi-a oferit-o practicarea acestei forme de artă.

Am învățat să fac față mai bine imprevizibilului, să mă adaptez pe loc la orice situație, să fiu mai atent la cei din jurul meu, să “fiu” în echipă, nu doar să “lucrez” în echipă, să nu-mi fie teamă să fiu vulnerabil, să nu mă blochez când sunt în lumina reflectoarelor, să fiu flexibil.

Idei de vacanta improvizatie improvacanta

Improvacanța – una dintre cele mai inedite idei de vacanță

Trupa All In, din care fac și eu parte, s-a fondat cu niște cursanți entuziaști ai Academiei de Improvizație Improvisneyland.

Tot cei de la Improvisneyland organizează de câțiva ani, în fiecare vară o ieșire, din câte știu eu, unică la noi în țară: o tabără pentru oameni mari.

Dacă vrei să retrăiești o parte din distracțiile copilăriei, adaptate pentru vârsta ta și dacă vrei să mai experimentezi chiar și pentru câteva zile senzațiile din vacanța mare, Improvacanța este ideală!

Nu trebuie să ai vreo experiență anterioară cu improvizația sau altă formă de artă, trebuie doar să-ți dorești să te joci și să te distrezi alături de niște oameni faini.

Data și locația

22 – 26 iulie 2020, The Garden resort Moeciu, jud. Brașov.

Știu că nu sunt foarte multe locuri și se cam dau destul de repede. Așadar, dacă te interesează, ar fi bine să te grăbești.

Activități

Vor fi două tipuri de workshop-uri:

1) “Amintește-ți să te joci” (zero nivel de experiență necesar): acestea se adresează tuturor celor curioși, care vor să își descopere și antreneze curajul, cei pasionați de arte interpretative care vor să lucreze cu actori profesioniști într-un cadru inedit.

Ca în basmele românești, experiența impro a participanților la acest atelier va crește în 5 zile, cât a altora în 5 ani!

2) “Avansați”, atât cursanți care au absolvit cursuri de improvizație, cât și cei cu experiența în trupe și pe scenă.

Activitățile propriu-zise sunt multe și foarte distractive, crede-mă! Nimic super fizic, sau prea complicat. Pur și simplu, te joci cum nu te-ai mai jucat de mulți ani.

Traineri

Trainerii vor fi actori improvizatori experimentați de la trupa Improvisneyland: Beatrice Rubică (Teatrul Național, Teatrul Elisabeta), Axel Moustache (inițiatorul proiectului Improvisneyland, Teatrul Național, actor de teatru și film, membru în compania “Dan Puric”), Pavel Bârsan (câștigător al două titluri Maestro, cel mai bun improvizator muzical din Romania, Atletico Textila, Mangalița), Mădălin Mandin (Teatrul Național, Teatrul Sică Alexandrescu), Radu Ciobănașu (fondator ImproVacanța, creatorul cursurilor dedicate Micilor Improfesioniști, Teatrul Excelsior)

Alte detalii

Pentru costuri și alte detalii logistice, cel mai bine intră pe site-ul Improvacanța sau pe pagina lor de Facebook.

Dacă ți-am stârnit interesul pentru improvizație, ascultă și episodul ăsta din podcastul România Out of Office, în care colega mea de trupă, Adriana, și cu mine vorbim despre cum ne-a schimbat nouă viețile practicarea acestei activități: 

Tu ce idei de vacanță inedite ai? Scrie în comentarii mai jos dacă ai experimentat ceva deosebit de curând.

Spune-le și altora:

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x