fbpx

Impresii all inclusive Egipt în februarie: merită?

impresii all inclusive in egipt in februarie

De ce te-ar interesa?

Dacă te tentează o vacanță la mare și n-ai mai fost în Egipt până acum, găsești în rândurile următoare câteva impresii despre o vacanță all inclusive în Hurghada, una din cele mai cunoscute destinații din țara faraonilor. Ca să-ți faci o idee mai bună despre context, eu am fost cu soția și 2 copii de 8 și 12 ani în februarie 2021, în plină pandemie COVID-19. Am stat la Titanic Royal Hurghada. O să detaliez mai jos toate aspectele relevante: de la zbor, cazare și mâncare, la vreme și activități opționale.

O altă mențiune importantă: am fost la all inclusive în Egipt pe banii mei, așa că nu am niciun fel de beneficiu de la vreo agenție de turism sau hotel. Nu zic că ar fi un lucru rău în sine, dar astfel ai o garanție în plus că vei citi niște păreri autentice dintr-o vacanță charter în Egipt.

Ca să nu te țin în suspans, o să-ți răspund încă de la început la întrebarea din titlu: din punctul meu de vedere, da, merită să dai banii pe o vacanță all inclusive în Egipt în februarie. Hai să-ți spun de ce.

Zborul

Sunt mai mulți operatori care oferă zboruri charter către Hurghada, ceea ce înseamnă zbor direct, fără escală. Noi am fost cu Blue Air, dar știu că și Tarom operează zbor direct. Nu cred că e vreo diferență semnificativă cu ce companie mergi, ține de agenția cu care ai rezervat.

Vecinii de cabină sunt reprezentați de două mari categorii de conaționali de-ai noștri: familiști tineri cu copiii după ei și șmecheri cu ceafă lată plus pițipoancele din dotare. Nu că ar fi greu să-i identifici, dar în pandemie e chiar mai ușor decât în mod normal, pentru că nicio mască de față din lume nu vrea să stea pe nasul șmecherilor! Eu am avut norocul și la dus și la întors să stau lângă același domn foarte atent la igiena sa dentară. A luat dinte cu dinte la curățat cu scobitoarea, astfel încât cred că era bun de reclamă la Blend-a-med la sosire!

Aproape în fiecare loc unde am fost în Egipt am dat peste cele două categorii de români. Poate și pentru că era vacanța copiilor în România, dar și că multe țări din Europa aveau restricții la călătorie, dar românii erau peste tot! Oricât de deschis aș fi la minte, îmi dau seama încă o dată că trăim în lumi foarte diferite! Prefer pe cât se poate să rămân în bula mea corporatistă și să fiu cât mai departe de conaționalii gălăgioși, exagerat de extroverți și un pic cam prea mândri de burta lor cea mare, cu care umblă mai tot timpul pe afară. Poate că-i ajută să susțină lanțul gros de la gât, nu știu! Oare cu ce se ocupă ei în viața de zi cu zi? Prefer să nu speculez…În tot cazul, cred că și unii și alții am prefera să existe pachete de vacanță separate, să nu ne mai intersectăm prin concedii. Uite o idee pentru agențiile de turism: pachetul de corporatiști și pachetul de șmenari! De preferat stațiuni diferite, sau chiar țări diferite dacă se poate!

Dar am divagat de la subiect: zborul durează cam 3 ore și nu cred că e o mare plăcere pentru nimeni. La Blue Air am primit o sticlă de apă din partea casei. Restul cu bani, pentru cine dorea. Totuși, timpul a trecut destul de repede. Nu știu cum rezistă cei care merg cu genunchii la piept timp de 11 ore până în Maldive, dar poate că o să aflu la un moment dat!

Impresii all inclusive Egipt in februarie
Apune soarele peste deșert

Cazarea la Titanic Royal Hurghada

Cum scriam mai sus, în Hurghada noi am ales să stăm la Titanic Royal, un hotel de 5 stele relativ nou, de care am fost foarte mulțumiți. Ne-am luat o cameră tip family, care era un fel de apartament nedecomandat: treceai prin camera copiilor ca să ajungi la baie și apoi în camera părinților. Copiii aveau paturi individuale, noi un king bed cu o saltea foarte confortabilă. Aveam 2 televizoare, dar le-am folosit destul de puțin, că aveam wi-fi gratuit și mergea Youtube-ul. Am fost impresionat de câte canale de sport HD au arabii, mai toate cu fotbal non-stop. Aveau și ceva canale cu filme americane, la care te puteai uita pentru că erau traduse cu subtitrare. Era și TVR internațional, unde l-am văzut pe prietenul Octavian Jora și emisiunea lui, Investiți în România 😛

Baia avea un concept mai ciudat: n-avea ușă! Practic, din hol dădeai într-un spațiu în care se găsea chiuveta, iar la dreapta și la stânga erau dușul, respectiv WC-ul, care erau totuși despărțite de uși de sticlă. Nu pot spune că mi-a plăcut la nebunie conceptul, dar nici n-a fost vreo problemă majoră. Mi-a plăcut dușul foarte mult, cu presiune mare și apă fierbinte, ceea ce e un lux pentru noi, bucureștenii fără centrală de apartament! 5 stele, ce să mai! 😂

Hotelul nu are un corp masiv, cu multe etaje. Camerele sunt dispuse în mai multe clădiri lungi, cu 2 etaje plus parterul, ce mărginesc numeroasele piscine din interiorul resortului. La parter sunt așa-numitele swim-up rooms, care au acces direct la piscină de pe terasă.

La Titanic Royal sunt 3 piscine încălzite, ceea ce e important dacă vii iarna: două pentru copii, cu tobogane și una mai mare, cu pool bar.

La capătul curții interioare este plaja, care, deși nu este foarte lată, are multe șezlonguri la umbră și nisip fin. Intrarea în mare este foarte, foarte puțin adâncă. Mergi până te plictisești și tot îți ajunge apa până la genunchi. Excelentă pentru copii!

Echipa de animație era destul de activă, ținând cont că hotelul era ocupat în proporție de cel mult 25-30%. Celebrul mini-disco, standard la orice resort all inclusive care se respectă, aduna în fiecare seară toți copiii din complex. Am avut și live singer, concert de vioară, seară de magie etc. Egiptenii chiar au făcut toate eforturile să ne simțim bine, chiar dacă eram așa puțini.

Mâncarea

La Titanic Royal erau deschise 5 restaurante. Pe lângă cel principal, mai erau funcționale încă 3 restaurante a la carte (italian, mongolez și chinezesc) și unul pe plajă, deschis în timpul zilei.

Mâncarea a fost surprinzător de bună, poate și pentru că nu aveam așteptări foarte mari – auzisem că mâncarea în Egipt nu e cine știe ce. E adevărat, sunt resorturi all inclusive din Turcia la care am mâncat mai bine, dar nici la Titanic Royal în Egipt n-a fost rău. Mi-au plăcut mai ales cremele de brânză de diverse varietăți și halvaua proaspătă, ce ți se topea în gură. Dar noi nu suntem foarte pretențioși la mâncare, așa că la capitolul ăsta părerile pot să difere. Fetele au mâncat spaghete de la pasta bar în fiecare zi și au fost foarte încântate!

La restaurantele a la carte aveam acces gratuit la cină o dată pe sejur, dacă făceam rezervare înainte. Cel mai mult ne-a plăcut la cel mongolez, unde aveau și un cooking show cu foc de 2 metri. Mă rog, Miruna a nimerit ceva picant și nu i-a plăcut, dar ne-am dus și i-am adus paste de la restaurantul principal de lângă și a fost ok. Restaurantul italian a fost cel mai slab, mai ales din cauza serviciului neașteptat de lent având în vedere că nu eram foarte mulți.

Vremea

Un aspect important când mergi la all inclusive în Egipt în februarie este vremea. Din cele 7 zile petrecute în Hurghada, aș zice că am prins 5 zile cu vreme excelentă de plajă și baie. În celelalte 2 zile a bătut vântul destul de tare – ceea ce ar fi fost super, dacă eram interesați de kitesurfing.

Temperatura era undeva pe la 26-27 grade la umbră, ceea ce însemna că puteam sta la soare cam pe tot parcursul zilei, fără să fie prea cald. Seara se făcea un pic mai răcoare, dar nu foarte frig.

Apa mării era cam ca la noi vara, cred că pe undeva pe la 22-23 grade. Plus că era super curată și transparentă. Nu degeaba Marea Roșie e recunoscută pentru snorkeling!

Fiind totuși iarnă, ține un pic și de noroc ce vreme prinzi. Totuși, eu zic că e puțin probabil ca într-o săptămână întreagă să n-ai parte măcar de câteva zile de vreme de plajă. Un lucru e aproape sigur: de plouat, nu plouă, că e deșert! 

Impresii all inclusive egipt in februarie

Activități opționale

De cum ajungi în resort, începi să fii abordat la orice colț de câte un vânzător de activități opționale. Sunt cam enervanți, pentru că insistă până în pânzele albe, dar ne-am mai obișnuit cu ei pe parcurs și chiar a fost amuzant să negociem cu ei. Plus că am ajuns să ne cunoaștem.

Când mergi cu un charter, cu siguranță ai varianta unor excursii opționale și de la agenția cu care ai ajuns în Egipt. În mare, sunt cam aceleași activități și am observat că poți obține prețuri ceva mai bune de la vânzătorii locali din resort. 

Sunt 3 mari tipuri de excursii: pe mare, în deșert și istorice.

La excursiile pe mare ai 2 opțiuni de a vedea peștii:

  • fără să te uzi (cu submarinul sau cu barca cu fund de sticlă)
  • intrând în apă (snorkeling sau scufundări)

Noi am mers atât cu submarinul, cât și într-o excursie cu vaporul la insula Giftun din apropiere. Ne-au plăcut foarte mult amândouă activitățile!

Cu submarinul a fost foarte interesant: ne-am scufundat lângă un recif la aproape 25 metri, fiind însoțiți de doi scafandri animatori, care ne făceau poze din exterior și atrăgeau peștii cu mâncare. Scufundarea durează cam o oră și în mod normal ai parte cam de 30 minute de acțiune, căci reciful se vede de pe o singură parte în sensul de mers. Noi, fiind puțini în submarin, ne-am putut muta de pe o parte pe cealaltă și am văzut practic tot timpul peștii și reciful. 

Insula Giftun este renumită prin plajele cu nisip alb și ape turcoaz. Noi am mers cu vaporul la cea mai nouă plajă amenajată, Orange Bay. Până să ajungem la insulă, am făcut două opriri de snorkeling, având la dispoziție echipament și fiind însoțiți de doi dintre membrii echipajului. Pentru unul care n-a mai făcut așa ceva până acum, pot să spun că a fost o experiență inedită. Era un pic ciudat să fiu înconjurat de toți peștii ăia colorați și am prins și o zi cu un curent cam puternic, dar per ansamblu a fost super distractiv. Plus că echipajul a fost foarte eficient în a ne face să ne simțim bine: de la modelaje cu prosoape, la sesiuni foto și prânzul pe vapor. Apropo, la toate activitățile se fac multe poze, pentru care trebuie să plătești extra dacă le vrei, dar nu costă foarte mult. E varianta lor de upselling! 😉

Orange Bay este o plajă cu priveliști de screen saver. Am petrecut cam 2 ore acolo, tolăniți la soare și preocupați cu sesiuni foto. Dacă mergi în Hurghada, trebuie neapărat să mergi pe insula Giftun! Chiar merită! Și asta o spune unul care nu s-a mai urcat pe un vapor din copilărie, din cauza răului de mare. Nu știu dacă de la pastilele cu ghimbir luate înainte sau pentru că marea nu era foarte agitată, dar n-am avut nicio problemă în excursia pe mare. Nici eu, nici copiii. Ceea ce nu pot spune despre experiența din deșert, despre care îți povestesc imediat.

În deșert sunt mai multe activități posibile. Noi am luat o excursie de 1/2 zi, care le cuprindea cam pe toate: ne-am dat cu ATV-ul, cu buggie-ul (un fel de mini-mașină de teren), cu cămila, am mers cu Jeep-ul cam 1 oră prin deșert pentru a ajunge la un sat de beduini, am alergat la vale pe o dună de nisip.

Deși per total a fost o experiență interesantă, călătoria cu Jeep-ul mie mi-a pus capac. N-am realizat că mersul cu viteză prin deșert este similar cu cel cu vaporul. Și n-aveam la mine nici pastilele cu ghimbir! A fost groaznic! 🤮 Nici nu știu cum am ajuns la destinație, dar de-abia așteptam să se termine. E clar, safari în deșert nu e de mine! 😖 Ca să le citez pe fete: a fost interesant, dar nu mai mergem!

Din păcate, noi n-am avut parte de excursii istorice. Înainte de sosire, aveam în plan o excursie de o zi la Cairo, să vedem piramidele și muzeul. Era o opțiune cu avionul, fiind un zbor de sub o oră, dar acesta fusese suspendat din cauza lipsei turiștilor. Puteam să mergem cu autocarul, dar am fi plecat la 2 dimineața pentru a ne întoarce seara la 22. Ar fi fost prea mult pentru noi, care și de la București la Bacău întâmpinăm dificultăți! 😜 De altfel, mai era și o excursie de o zi cu autocarul la Luxor și Valea Regilor, la care plecarea era la 5 dimineața. Am spus pas din același motiv. Dar am promis că data viitoare când mergem în Egipt, o să ajungem și la piramide. Sigur se vor relua zborurile locale din Hurghada spre Cairo până atunci!

În afară de cele de mai sus, noi am mai fost și la spa-ul din hotel, unde am făcut peeling cu nucă de cocos și masaje cu pietre fierbinți. Prețurile decente (negociate semnificativ față de catalog) și experiența foarte plăcută!

În afara resortului, Hurghada arată ca după bombardament: extrem de multe clădiri neterminate, în ruină sau degradate. Plus multă mizerie la tot pasul. Am fost și la un mall din apropiere, dar nu era nici el cine știe ce. Se pare că ar fi ceva mai bine în centru, dar noi nu ne-am aventurat, deci nu știu ce să zic.

Concluzie: merită să-ți iei vacanță all inclusive în Egipt în februarie!

Vremea e bună, ajungi destul de repede cu avionul de la București la Hurghada și te poți bucura de vară în plină iarnă la prețuri decente comparativ cu alte destinații exotice.

Dacă ai întrebări specifice despre experiența noastră, lasă-le mai jos, în comentarii. 

Dacă vrei și alte recomandări, vezi aici.

Abonează-te la Newsletter-ul lui Sandu pentru a primi 10 informații interesante de business, tehnologie sau lifestyle în fiecare luni dimineața.

Spune-le și altora:

5 1 vote
Article Rating
guest
4 Comments
cel mai vechi
cel mai nou cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Madalin
Madalin
25 days ago

Buna seara! Cat ati platit pentru excursia pe Insula Giftun si unde ati facut testul PCR?

Budeanu
Budeanu
24 days ago

Buna ziua! Cât v-a costat întreaga călătorie ? Ma refer la avion , cazare și excursii . Mulțumesc ! Ați folosit serviciile unei agenții anume ?

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x