fbpx

Un weekend în vie: Domeniile Panciu

domeniile panciu

De ce te-ar interesa?

În vremurile astea, când opțiunile de vacanță sunt tot mai limitate, poate că e momentul să descoperim locații faine din țară, unde putem petrece câte un weekend de relaxare, în condiții sigure.

Noi ne-am făcut un obicei ca în fiecare an să petrecem un weekend la o cramă. Anul acesta am fost la Domeniile Panciu Winery & Resort, în județul Vrancea. Iată cum a fost:

Peisajul

Ești literalmente în mijlocul viilor! Cât vezi cu ochii sunt numai vii, aranjate extrem de ordonat și străbătute de un drum foarte bine asfaltat, care te duce fix la complex. La un capăt intri și în livada de pomi fructiferi din care se produc sucurile Ana are…mere și alte fructe.

Când am fost noi, erau în plină recoltare de mere. Bineînțeles că era plin de fructele respective și prin hotel, la discreție pentru toți oaspeții. Delicioase! 😛

Ce mi s-a părut fain a fost că au construit și niște foișoare de unde puteai observa întregul domeniu de la înălțime, din diverse locații. Multă atenție la detalii și bun gust!

Aveau chiar și bicilete pe care le puteai închiria pentru a te plimba cu ele printre vii.

Cazarea

Complexul este destul de nou și se vede că este rezultatul unei investiții semnificative. Antreprenorul Daniel Guzu, a investit peste 3 milioane de euro doar în hotel și încă alte câteva milioane în cramă și în fabrica de sucuri de fructe “Ana are”

Camerele arată foarte bine, cu finisaje noi și de calitate. În total sunt doar vreo 30, nu-ți imagina că este vreun colos! E exact cât trebuie ca să te poți bucura în liniște de peisaj.

Există și o piscină care bănuiesc că pe timp de vară completează frumos experiența. Când am fost noi era mult prea frig afară.

Nu lipsesc jocurile (biliard, ping-pong), sala de conferințe, magazinul de vinuri.

Aș zice că poate fi și o locație excelentă de team-building pentru o echipă de mărime medie. Desigur, când o să se revină cu organizarea de team-buildinguri.

Restaurantul

Probabil conceput ca locație de evenimente, restaurantul este uriaș, putând fi împărțit în două, ca o sală mare de conferințe.

Terasa este superbă, pe un pavaj de piatră cubică care te duce cu gândul la Toscana. De altfel și muzica ambientală e de inspirație italiană, ceea ce face ca atmosfera să fie cu adevărat deosebită. 

Mâncarea foarte bună! Recomand tarta cu mere sau cea cu brânză dulce. 😁

Crama și vinul

Există posibilitatea să faci un tur al cramei, însoțit de o degustare de 5 vinuri. Experiența e foarte interesantă și, din punctul meu de vedere, nu ai cum să mergi la o astfel de locație fără să vizitezi și crama.

Regiunea e cunoscută mai ales pentru vinurile albe și spumante. Noi, fiind mai degrabă fani ai vinului roșu, n-am fost chiar dați pe spate de ce am degustat. Deși cu multe sortimente multi-premiate (ca peste tot), vinurile cam prea parfumate și dulci pentru gustul nostru. A fost totuși o Băbească Neagră care ne-a plăcut și din care am luat și pentru acasă.

Concluzie

Deși încă foarte puține față de câte ar putea fi, încep să apară și pe la noi astfel de crame cu pensiune și restaurant, având un potențial turistic uriaș. Am mai vizitat de-a lungul timpului cramele Avincis, Clos de Colombes și Lacerta, precum și o cramă bulgărească de lângă Giurgiu, despre care am scris aici.

Domeniile Panciu Winery & Resort este cea mai mare dintre cramele mai sus menționate și cea mai nouă. Condițiile sunt excelente și recomand locația fără rețineri pentru un weekend relaxant în vie.

domeniile panciu

Spune-le și altora:

5 1 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x