fbpx

Alte 3 seriale super tari de care probabil nu ai auzit

Doc Martin

De ce te-ar interesa?

Dacă ți-au plăcut primele 3 seriale pe care ți le-am recomandat, mai am încă 3 pentru tine. Tot pe același model: seriale foarte bune, mai puțin cunoscute pe la noi.

Este o comedie de groază cu totul inedită, cu Drew Barrimore în rol principal. 

Stilul este unul original, pentru că reușește să îmbine neașteptat de bine comedia cu genul horror. Nu e sub nicio formă o parodie a filmelor de groază, este un serial de groază, la care râzi cu lacrimi. Totuși, dacă ești sensibil(ă) la scene cu sânge pe pereți și membre umane separate de corp, în mod cert nu trebuie să te uiți la acest serial!

Povestea este despre o familie aparent normală, formată din doi soți agenți imobiliari și fiica lor adolescentă. Într-o zi, în mod inexplicabil, mama (Drew Barrimore) suferă o transformare fizică și devine un zombie care nu poate mânca decât carne umană. Soțul și fiica îi sunt alături și încearcă să se adapteze la noua situație. Astfel, pe lângă problemele obișnuite ale oricărei familii middle class americane, mai apare și nevoia de a avea un meniu bazat pe carne umană, fără de care mama nu poate supraviețui.

Premiza poate părea dubioasă, dar realizarea face toți banii. Mie îmi place cel mai mult starea de optimism și voie bună pe care o au aproape permanent personajele principale, destul de ridicolă ținând cont de situațiile prin care trec. De altfel, acest contrast este cel care generează umorul special al show-ului.

Serialul mai este cunoscut și pentru campaniile controversate de marketing, cu outdoor-uri înfățișând degete pe post de snack-uri și varietăți pe aceeași temă, unele ajungând să fie retrase la presiunea publicului:

Clar nu este pentru toată lumea, dar dacă îți place umorul negru și n-ai o problemă cu unele imagini explicite, Santa Clarita Diet este o opțiune ușoară pentru un weekend de binge watching.

Are 30 de episoade de 30 de minute, distribuite în 3 sezoane și îl găsești pe Netflix.

Dintre toate serialele tari “de care probabil nu ai auzit”, acesta e de departe cel mai cunoscut. Recunosc, e un pic forțat inclus în categorie, dar ținând cont că în România poate fi văzut oficial doar pe Amazon Prime Video, fără subtitrare în română, teoretic n-ar trebui să fie chiar așa de popular. Desigur, nu luăm în calcul statisticile de pe torrente 🙂

Scenariul este bazat pe cartea cu același nume, scrisă de Philip K. Dick în 1962 și ne invită să ne imaginăm cum ar fi fost lumea dacă Germania Nazistă ar fi câștigat, alături de Axă, cel de-al Doilea Război Mondial. SUA nu mai există, fiind împărțită între japonezi și nemți. Pe fostul teritoriu american apar Japanese Pacific States (coasta de Vest) și Greater Nazi Reich (coasta de Est și Centru), despărțite de o firavă zonă neutră în Munții Stâncoși. Îl vedem chiar și pe Hitler bătrân, deși nu ca personaj principal.

Trebuie să recunoști că premiza este una excepțională! Mai mult decât atât: personajele, situațiile prin care trec și interpretarea actorilor sunt atât de realiste, încât nu de puține ori am simțit fiori pe șira spinării. Totuși cât de aproape a fost lumea ca o asemenea distopie să fie realitate!

Acțiunea serialului începe în 1962 și urmărește câteva personaje ale căror destine se vor întâlni datorită unor role de film ce conțin imagini dintr-un univers paralel în care Germania și Japonia pierd războiul.

Sunt 4 sezoane a câte 10 episoade fiecare. Le vezi pe Amazon Prime Video.

P.S. Genericul de început și în special main theme-ul, Edelweiss, sunt bestiale! Intri instant într-o stare de discomfort ca atunci când realizezi că ceva nu este așa cum ar trebui să fie.

The Man in the High Castle Season 1 - Official Comic-Con Trailer | Prime Video

Un serial tipic britanic, printre cele mai de succes în insulă, ajuns anul acesta la sezonul 9.

Genul este comedie și dramă medicală și aduce întrucâtva cu House, un serial american pe care îl urmăream intens prin 2010.

Acțiunea îl are în centru pe Dr Martin Ellingham, un chirurg renumit, care e nevoit să se mute din Londra într-un sătuc la malul mării, Portwenn. Întrucât dezvoltă o fobie la sânge (!), nu mai poate fi chirurg și se face medic de familie la țară.

Personajul principal este un clasic “brilliant jerk”, interpretat grozav de Martin Clunes. Lipsa oricăror skilluri sociale, mai ales într-o comunitate mică și oarecum înapoiată, fac din Doc Martin o sursă certă de umor.

Serialul este unul din puținele pe care îl urmăresc împreună cu soția (de regulă ea nu prea are răbdare pentru forma asta de entertainment 🙂 ). Este o rețetă ușurică, de seară, care te transpune într-o lume mult mai liniștită decât cea în care trăim noi și care, din când în când, te face să râzi cu poftă.

Are 70 de episoade până acum și în România le vezi pe Netflix.

Cam astea ar fi din partea mea. Ție cum ți se par recomandările? Ai și tu niște sugestii? Eu mai am câteva recomandări de seriale aici și aici.

Dacă vrei să primești articole noi și alte informații interesante, abonează-te la Newsletterul lui Sandu.

Spune-le și altora:

0 0 vote
Article Rating
guest
1 Comment
cel mai vechi
cel mai nou cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Adriana
Adriana
6 months ago

Foarte bune recomandările. Stiam despre ele dar nu m-am gândit pana acum sa le incep. Multumim

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x